Lokaler & Bostäder

De lokaler som inte används för gårdens egen verksamhet hyr vi ut till företag och privatpersoner. Distriktsveterinärerna driver en smådjursklinik i herrgårdens flygelbyggnad samt en hästklinik i det närliggande stallet. Vårt gårdskontor ligger i samma byggnad som veterinärkliniken. Till vårt kontor hör även en konferenslokal som flera av ortens företag väljer att hyra. En del av våra ekonomibyggnader hyrs ut som kallager till närliggande industrier.

På gården finns även en anläggning som är specialanpassad för katter. Här utför Doggy sina smaktester på nya kattmatsrecept.

Flera av gårdens tidigare arbetarbostäder och torp är tillvaratagna och renoverade. Dessa hyrs ut till privatpersoner som åretrunt- eller sommarbostäder. Många av våra hyresgäster uppskattar ett lantligt boende i en unik kulturmiljö samtidigt som det är cykelavstånd till Vårgårda tätort. Vi har ingen kölista till våra bostäder utan arbetar med annonsering främst på nätet när någon bostad blir hyresledig.

Då vårt företag har ett stort fastighetsbestånd är byggnadsvård en betydande del av vår verksamhet. Vi arbetar ständigt med att renovera och underhålla vår kulturmiljö. Så långt det är möjligt försöker vi bevara och upprätthålla de byggnader som tillsammans bildar vår unika miljö. Detta är en del i förvaltningen av det kulturarv som följer av att driva Wårgårda Herrgård med anor från 1700-talet.

Miklagården Wårgårda Herrgård